Öppna klasser

TRÄNING

GRUPPTRÄNING/ÖPPNA KLASSER

På Lilla Pilatesstudion värderar vi kvaliteten i din träning, därför väljer vi att arbeta i mindre grupper. I Pilates Matwork samt Barre tränar du i grupper om maximum tio personer, medan i Pilates Reformer tränar du i grupper om maximum fyra.


VI ERBJUDER FÖLJANDE ÖPPNA KLASSER

Pilates Barre

Pilates Matwork

Pilates Matwork Boll/Rulle

Pilates Reformer

Garuda - Pilates/YogaMix
Har du ont i kroppen, en skada eller stelhet som du vill ha hjälp med och känner

    att du inte kan vara med i gruppträning? Då rekommenderar vi rehabiliteringsträning som en väg tillbaka till din vanliga träning yoch vardagsfunktion.

Läs mer under Privatträning.

LILLA PILATESSTUDIONS OLIKA KLASSER

GRUPPTRÄNING BARRE

PILATES BARRE


I denna träning får du alla fördelar från både pilates och balett – kontroll, styrka och smidighet sammanlänkade i en funktionell träningsform. Denna träningsfusion utförs vid en stång i kombination med redskap och har växt sig otroligt populär då den jobbar och tonar allt från ben till överkropp. En garanterat utmanande träningsform!

GRUPPTRÄNING GARUDA

GARUDA -  Pilates/YogaMix


Garuda är en fusion av träningstekniker såsom pilates, yoga och tai chi som ger dig fokus, kraft och flexibilitet. Garuda har fått sitt namn efter en mytologisk fågel som skiftar form efter funktion. Övningarna utförs i ett flöde av rotationer och rörelse i tredimensionella plan, vi lär oss funktionen av varje rörelse och skapar ärliga och funktionella rörelsemönster.


GRUPPTRÄNING REFORMER

PILATES REFORMER


Denna träning fokuserar på styrkeövningar med hjälp av pilatesmaskiner där motståndet från maskinens spiraler ger träningen snabba resultat. Genom maskinens så kallade jump board fås även en pulshöjande effekt och innebär därmed total träning av din kropp. Pilates Reformer utgör ett bra komplement till övriga klasser då motståndet i maskinen hjälper oss att lättare träna rätt muskler i varje övning.

GRUPPTRÄNING MATWORK

PILATES MATWORK


Här tränar vi framför allt med den egna kroppen som motstånd och fokuserar på andning, hållning, styrka och smidighet. För att underlätta eller höja övningarnas svårighetsgrad arbetar vi ofta tillsammans med olika redskap såsom flexband och bollar, vilket gör träningen mer spännande och utmanande. Matwork är ett otroligt bra sätt att bygga upp kroppens core-styrka.

GRUPPTRÄNING RULLE/BOLL

PILATES RULLE

OCH BOLL


Här alternerar vi varannan vecka mellan rulle- och bollklass. Båda fokuserar på balans och styrka men genom två olika redskap för att variera din träning. I rullklassen arbetar vi med den väldigt populära pilatesrullen för att bygga upp styrka och balans men adderar också massageövningar där vi bokstavligen rullar bort spänningar i kroppen. Varannan vecka jobbar vi sedan med den klassiska, stora pilatesbollen i spännande balans- och styrkeövningar.

GRUPPTRÄNING  REFORMER BOOST

REFORMER BOOST


Här jobbar vi med funktionella och utmanande övningar både på reformer och på matta. Som en mini cirkelträning med fyra personers maskinen och fyra på mattan och vi skiftar stationer ett par gånger under klassen. Max 8 personer per klass. Våren 2020 har vi tyvärr ingen klass i Reformer Boost.

GRUPPTRÄNING PILATES CIRKEL

PILATES CIRKEL


Vi tränar i stationer och varvar styrka med rörlighets- och balansövningar. Här använder vi både maskiner och olika redskap för att få en både funktionell och rolig träning.

Våren 2020 har vi tyvärr ingen klass i PilatesCirkel.