Ninas Pilatesresa

Min Pilatesresa

Min väg in i pilatesträning gick via en naprapat. Hon pratade sig varm om pilatesträning som ett sätt att tackla mina ständigt värkande skuldror och axlar.


Sökandet efter Pilates i Malmö ledde mig till Malin på Lilla Pilatesstudion.

Efter den första lektionen var jag mest konfunderad – vad var detta? Hade jag verkligen tränat? Jag fick ju ingen träningsvärk!

Men successivt upptäckte jag hur träningen gjorde gott för skuldror och axlar, och kombinationen av balans, styrka och smidighet var riktigt rolig - faktiskt den första träningen som jag gick till med glädje sedan jag var barn!

Så blev jag hastigt sjuk i hjärninflammation.

Efter en kritisk sjukhusperiod väntade en lång och besvärlig konvalescens, min hjärna gick på högvarv och blev snabbt trött, alla intryck var svåra att skärma av.

Då upptäckte jag att pilatesträningen gav mig det tillfälliga lugn min hjärna skrek efter. I träningen var jag så djupt koncentrerad att jag lyckades stänga av omvärlden. Alla små detaljer jag skulle få rätt på gjorde att det var bara träningen som fanns där och då.

Malin guidade mig allt djupare in i pilatesvärlden, hennes tydliga instruktioner kryddade med aha-metaforer gjorde det som först var svårbegripligt klarare och klarare. Malin utstrålade den kombination av energi och lugn som gjorde hennes studio till en oas bortanför den snabba omvärlden.


"Pilates är helt enkelt en träningsform för livet"


Pilatesträningen har gjort mig starkare och smidigare. Ju mer jag tränar och lär mig desto mer utmanande blir det – exaktheten i tekniken gör övningarna mer utmanande men gör också att man fortsätter utvecklas. Kroppsmedvetenheten har jag fått på köpet. Den gör att jag kan korrigera mig själv när jag hamnar i dåliga ställningar.


Nu missionerar jag tills folk tröttnar och har också fått med mig några på tåget.

Ju längre jag tränar desto mer fast blir jag - Pilates är helt enkelt en träningsform för livet.


- Nina


Läs mer om öppna klasser och kurser på Lilla P